AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Lena2305 |
Witajcie kochane Mamusie. Jestem tu nowa, aczkolwiek zaglądałam na forum podczas starań
![]() Pochwalę się- ciąża potwierdzona, cieszymy się ![]() 4.09 beta: 37,3 8. 09 beta: 358,8 Jestem w lekkim szoku, że wyszła taka różnica- po 48 godzinach wzrost książkowo powinien się maksymalnie podwoić i po kolejnych 48 godzinach spodziewałam się wyniku max. 150 a tu wartość jeszcze więcej niż podwójna ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 9 października 2018, 15:51 synek 2013r
Aniołek 14 tc |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja miałam taki przyrost przy blixniętach, ale w normalnej pojedyńczej ciąży też moze być duży. A USG już miałaś? Bo widzę,ze te bety sa z wrzesnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora 9 października 2018, 09:35 |
|
![]()
Mama360 |
Też się bałam zaśniadu.. Miałam bety po 15 tys w 20dpo
![]() ![]() MNIE uspokajali więc i ja uspokajam:) |
|
![]()
Zośkaaa |
Na moje to tu są 3 dni odstepu, a nie 2. Badanie robilas 5 i 8 wrzesnia więc jest odstep 72h, a nie 48h
![]() ![]() ![]() Aniołek ![]() Aniołek ![]() 01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤ Starania o drugie bobo od 10.2019 |
|
![]()
Lena2305 |
Zośka, wkradł mi się błąd, badanie robiłam w czwartek, czyli 4, nie piątego jak podałam (edytowałam już post). Ale obliczenia robiłam nie na 48h tylko 48x2. Różnica między badaniami była niemal co do godziny 4 dni
synek 2013r
Aniołek 14 tc |
|
![]()
Lena2305 |
Dziewczyny, pisząc zastanawiam się tylko czy jest szansa na bliźniaki, czy może ktoś miał podobnie i pukały dwa serduszka
![]() ![]() ![]() ![]() Yoko lubi tę wiadomość synek 2013r
Aniołek 14 tc |
|
![]()
Zośkaaa |
Mój pierwszy przyrost wyniosl 182%, pozniej juz po 153%. I nie mam blizniakow
![]() ![]() Często to po prostu oznacza, że zarodek jest silny ![]() ![]() ![]() Aniołek ![]() Aniołek ![]() 01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤ Starania o drugie bobo od 10.2019 |
|
![]()
Leira |
Lena2305 wrote:
Dziewczyny, pisząc zastanawiam się tylko czy jest szansa na bliźniaki, czy może ktoś miał podobnie i pukały dwa serduszka
![]() ![]() ![]() ![]() Szansa jest ![]() ![]() |
|
![]()
gozomalta |
Miałam podobnie, serduszko mam jedno. Super słyszeć, że to prognozuje silny zarodek
![]() |
|
![]()
Palemka |
Cześć
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Leira |
Palemka wrote:
Cześć
![]() ![]() ![]() Za mały przyrost jak na zaśniad. Wygląda to na szybki rozwój pojedynczej ciąży, albo normalny rozwój ciąży bliźniaczej (czego Ci życzę) ![]() ![]() |
|
![]()
bonnie1234 |
Palemka wrote:
Cześć
![]() ![]() ![]() 11.02 - beta 49 13.02 - beta 241 15.02 - beta 694 Też jestem po transferze, ale miałam pojedynczy zarodek. Wizyta dopiero za tydzień, ehhh, ile się człowiek musi ostresować ![]() |
|
![]()
Palemka |
Leira,
a skąd wiesz, że za mały przyrost? Pytam, bo ja jestem całkiem zielona, jeśli chodzi o te tematy :p. bonnie1234, to może te ciąże z in vitro tak mają? :p Ja też trochę czytałam na różnych forach, że dziewczyny w pojedynczej ciąży (naturalnej) miały taki szybki przyrost, a dziecko było jedno i urodziło się zdrowe. |
|
![]()
Leira |
bonnie1234 wrote:
Palemka mam podobne obawy, bo u mnie:
11.02 - beta 49 13.02 - beta 241 15.02 - beta 694 Też jestem po transferze, ale miałam pojedynczy zarodek. Wizyta dopiero za tydzień, ehhh, ile się człowiek musi ostresować ![]() Przyrosty są piękne, nie ma się czym stresować, dynamicznie się ta ciąża rozwija ![]() ![]() |
|
![]()
Leira |
Palemka wrote:
Leira,
a skąd wiesz, że za mały przyrost? Pytam, bo ja jestem całkiem zielona, jeśli chodzi o te tematy :p Z moje wiedzy i rozmów z osobami po zaśniadach wynika, że ciąże zaśniadowe mają zwykle nieracjonalnie wielkie przyrosty, przekraczające zwykle normy dla danego tygodnia, a wartości tych przyrostów często mierzone są w tysiącach procent, albo i lepiej. ![]() |
|
![]()
Palemka |
Uff, to dobrze
![]() ![]() |
|
![]()
Leira |
Palemka wrote:
Uff, to dobrze
![]() ![]() Tak, przyrost bardzo ładny i niewskazujący na zaśniad ![]() Palemka lubi tę wiadomość ![]() |
|
![]()
Palemka |
Lekarz kazał sprawdzać betę raz w tygodniu dopóki nie osiągnie minimum 15 tys. i wtedy na USG. Jutro zaczynam 6. tydzień, także to chyba będzie kwestia kilku dni. BARDZO się obawiam, czy wszystko będzie dobrze. Cała ja
![]() bonnie1234, jak u Ciebie? |
|
![]()
bonnie1234 |
Palemka wrote:
Lekarz kazał sprawdzać betę raz w tygodniu dopóki nie osiągnie minimum 15 tys. i wtedy na USG. Jutro zaczynam 6. tydzień, także to chyba będzie kwestia kilku dni. BARDZO się obawiam, czy wszystko będzie dobrze. Cała ja
![]() bonnie1234, jak u Ciebie? 11.02 - beta 49 13.02 - beta 241 15.02 - beta 694 21.02 - beta 8700 Dla 5 tygodnia ciazy norma bety jest 18 - 7 340 mIU/ml, a ja w połowie 5 tygodnia mam juz prawie 9 000. Na necie juz sobie poczytalam o czym to moze swiadczyc i sie martwie ehhh (ciaze mam pojedyncza) |
|
![]()
Leira |
bonnie1234 wrote:
A ja sie dalej stresuje
11.02 - beta 49 13.02 - beta 241 15.02 - beta 694 21.02 - beta 8700 Dla 5 tygodnia ciazy norma bety jest 18 - 7 340 mIU/ml, a ja w połowie 5 tygodnia mam juz prawie 9 000. Na necie juz sobie poczytalam o czym to moze swiadczyc i sie martwie ehhh (ciaze mam pojedyncza) A kiedy miałaś OM? ![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.