AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Malinka32 |
Witam wszystkie.
Jak to jest z tą jazdą na rowerze w ciąży można czy nie? 9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc Mam 5 dzieci 3 przy sobie 2 w niebie... |
|
![]()
mama_z_groszkiem |
https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/rower,2250.html
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Malinka32 |
a nie wiesz czy są jakies przeciwwskazania? jestem w 7 tygodniu dopiero jutro ide do gina,nie chciałabym zaszkodzić, a pogoda ładna , że aż żal w domu siedzieć
![]() 9.01.2014 11tc
|
![]()
Cześka |
Też pytałam o to gina i dowiedziałam się, że sam rower w ciąży, która nie jest zagrożona nie jest zabroniony oczywiście mowa tu o spokojnej jeździe, najlepiej na miejskim rowerze a nie o downhillu
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
eforts |
Mi lekarz zabronił zarówno jazdy na rowerze jak i na rolkach. Generalnie czytalam, że ciąża nie lubi wstrząsów. Także ja mimo zamiłowania odstawiam.
Co lekarz to opinia. |
|
![]() [konto usunięte] |
Lepiej i bezpieczniej stacjonarny ,ja jeżdżę co drugi dzień ,lekarz pozwolił.Może jak pogoda ładna to spacer,szybki marsz? Wszyscy mówią generalnie że na zwykłym rowerze najniebezpieczniejsze jest to że możesz się przewrócić,ktoś może w Ciebie wjechać.
|
|
![]() [konto usunięte] |
Chociaż słyszałam że w Holandii kobietki w ciąży śmigają ze spokojem całą ciążę z brzuszkiem na rowerze.Co kraj to obyczaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora 23 kwietnia 2014, 18:48 |
|
![]()
mama_z_groszkiem |
ja dostalam pozwolenie od lekarza od poczatku II trymestru ciazy i jezdzilam do prawie konca II trym, teraz rower odlozylam, bo brzuszek za duzy i za szybko sie mecze
![]() ![]() AgataP lubi tę wiadomość |
|
![]()
lkc |
mi tez zabronil jazdy rowerkiem, rolek, biegania i wszystkiego co moze mi tylko przyjsc na mysl. i jak tu sie ruszac w ciazy? chyba zostaje lezenie plackiem i ruszanie paluszkami byle nie za mocno
![]() Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 |
|
![]()
pinsleepe |
Można, ale jakbyś się przewróciła, to gorzej. Zostaje stacjonarny, ale wtedy ciężko się cieszyć pogodą
![]() |
|
![]()
Malinka32 |
No i wszystko jasne gin powiedziala ze rower absolutnie nie, ze wzgledu na poprzednia ciaze obumarla, dostalam duphaston i mam odpoczywac..
9.01.2014 11tc
|
![]()
maaartinka |
lkc wrote:
mi tez zabronil jazdy rowerkiem, rolek, biegania i wszystkiego co moze mi tylko przyjsc na mysl. i jak tu sie ruszac w ciazy? chyba zostaje lezenie plackiem i ruszanie paluszkami byle nie za mocno
![]() |
|
![]()
lkc |
niczym nie argumentowal - po prostu nie jezdzic, a nie mam ani ciazy zagrozonej, zadnych plamien nie bylo i nie ma.. chociaz mysle, ze jak ktos wczesniej jezdzil to nie warto sluchac tych madrych rad lekarza tylko robic to co sie do tej pory robilo. moze tylko za bardzo sie nie forsowac i uwazac na siebie
![]() Bergo lubi tę wiadomość Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 |
|
![]()
maaartinka |
Oj to chyba jednak zrezygnuje z majowej wycieczki rowerowej.. Tak na wszelki wypadek
![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.