BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > poranne mdłości
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Rozeczka
Przyjaciółka
29

Wysłany: 12 października 2021, 14:49
Cytuj | (1) | Zgłoś
Cześć dziewczyny!
Pytanie do tych, które mają wstret do jedzenia i mdłości. Kończę 8 tydzień. Mam ogromny wstret do jedzenia i mdłości bez wymiotów. Jestem w stanie zjeść tylko makaron z białym serem i płatki kukurydziane.
Szukam pomysłów na jedzenie, żeby nie umrzeć z głodu. Mięsa odpadają, jakieś ciężkie potrawy też.
Co Wam wchodzi przy mdłościach?

Karpatia lubi tę wiadomość

Ana.Ta
Autorytet
1792

Wysłany: 12 października 2021, 20:31
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja jak mnie „nudzi” jem wafle ryżowe.. muszę co jakiś czas jeść, bo inaczej jest mi tak nie dobrze że jestem na skraju 🤢. Mogłabym całymi dniami jeść kwaśne jablka, gruszki i śliwki. Obecnie po to sięgam, ale to na „przegryche” w pracy.

Jeśli chodzi o obiady... jem to co przeważnie gotowałam, choć bywają dni kiedy kończę na zupie.
U Mnie teraz króluje krem z dyni lub brokułów. :) i dobrze Mi wchodzą naleśniki, ale też z serem 🙈

Karpatia lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍

Karpatia
Koleżanka
40

Wysłany: 13 października 2021, 08:29
Cytuj | (1) | Zgłoś
Miałam taki problem do 14 tc. Dużo pomogły jogurty pitne, owoce różnego rodzaju, koktajle owocowe, wafle ryżowe, makaron z różnymi sosami oczywiście bez mięsa bo Mnie odrzucało.
Dodatkowo krople z imbirem Imbifem - są calkowicie bezpieczne dla kobiet w ciazy bo maja w skladzie naturalne składniki.
Musisz to przetrwać dasz radę.
da04c071-6ecd-47fc-a0b4-ec0697674279_i-establo-pharma-imbifem-krople-50ml.jpg

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Zapato
Znajoma
2

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:34
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej! Jestem w 6 tc i zaczęło mnie strasznie drapać i ściskać w gardle. Nie mam wstrętu do jedzenia, ale też ten ból gardła nie przypomina przeziębienia. Miała któraś z Was podobne objawy?

Ani_7
Koleżanka
22

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:41
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja jestem na początku, od 4 dni mdłości cały dzień praktycznie. W pierwszej ciąży miałam podobnie ale chyba były nieco większe
U mnie się sprawdzają kwaśne jabłka, flipsy i zupy :)

e437579cca.png

WerkaB
Nowa
0

Wysłany: 1 grudnia 2021, 09:21
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja jestem w 10 tyg i miłości mam przez 24 h :( nie wymiotuje ale strasznie mi się odbija. Nie mogę nic jeść ani pić przez co schudłam już 4 kg. Jak znajdę coś do picia nowego co by mi podchodziło to po 2 dniach nie mogę już na to patrzeć...boję się że się odwodnie... co polecacie do picia dobrego? Na wodę z cytryną, zwykłą, herbatę, kompot już nie mogę patrzeć nawet :(

Pelasia
Nowa
0

Wysłany: 22 grudnia 2021, 17:09
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam. Jestem w 10 tyg ciąży. Wymiotuje od 3 tyg dzień w dzień. Jestem wykończona. Jem i wymiotuje. Nie mam na nic ochoty..

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)