BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > Plamienie w pierwszych dniach ciąży
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Meggi31
Ekspertka
354

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:18
Cytuj | (0) | Zgłoś
Chciałabym zapytać czy to normalne czy mam się czym martwić. Okres miałam dostać w czwartek a nie dostałam tylko mam plamienia takie jakby na koniec okresu. Zrobiłam trzy testy i każdy wyszedł pozytywny. Czy któraś z Was w ciąży też tak miała??? Dodam, że lekko pobolewa mnie brzuch.

iv09gu1r9swezozr.png

Kasiaczkowa
Przyjaciółka
38

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:41
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej, ja tak miałam jeszcze kilka dni przed spodziewanym okresem, a potem w dniach, kiedy powinien wystąpić. Zmartwiło mnie to trochę także pojechaliśmy do lekarza i zalecił duphaston, mam go przyjmować, aż do 9-go tygodnia ciąży. Jeśli było to tylko delikatne plamienie ( brązowe? czerwone?) i się skończyło to raczej nie ma powodów do obaw, gorzej jeśli cały czas tak masz. Ja jestem panikara więc wolałam od razu udać się do lekarza.

pakima
Autorytet
203

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:47
Cytuj | (0) | Zgłoś
To wszystko zależy jaka barwa i jak dużo tego. Jeżeli brązowo to stara krew i lepiej żeby taki kolor bo świadczy on m.in. o tym że jak się łożysko tworzy to że nadmiar krwi jest wydalany z organizmu w formie własnie plamień, plamienia moga wystąpić w dniu spodziewanej miesiączki i tez nie ma czym się martwić. Jeżeli jest to świeża krew to należy o tym powiadomić lekarza lub jechać do szpitala gdyż mogą ale nie muszą to być objawy poronienia. Zdarza się że plamienia jak i w moim przypadku trwały aż do ukończenia 3 miesiąca z niewiadomych przyczyn, jednak moja lekarka uznała że może to być polip który utworzył mi się w czasie ciąży i dlatego plamiłam. Jeśli jest tego dużo to trzeba zgłosić się do lekarza. Plamień w ciąży nie powinno być. Dlatego trzeba znaleźć przyczynę i nie bagatelizować tego.

Meggi31
Ekspertka
354

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej, plamienie było przeważnie brązowe. Raz tylko takie różowe. Dzisiaj od rana nic już nie ma. Jak jutro się znowu coś pojawi (oby nie) to pójdę do lekarza.

iv09gu1r9swezozr.png

Avensis
Koleżanka
24

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
Meggi31 nie czekaj aż coś się pojawi tylko idź jak najszybciej do ginekologa. Ja w pierwszej i drugiej ciąży nie miałam żadnych plamnień, krwawień itd i urodziłam dwójkę dzieci. W trzeciej i czwartej ciąży miałam plamienia i obie straciłam, teraz wiem, że mam problemy z progesteronem. Ta ciąża też mi się rozpoczęła plamieniami dlatego od razu zaczęłam brać duphaston. W Twoim przypadku być może plamienia nie są niczym poważnym, ale zawsze w ciąży takie rzeczy trzeba jak najszybciej zgłaszać lekarzowi.

Meggi31
Ekspertka
354

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:24
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej Avensis. Na jutro się umówię do lekarza. Plamienia w sobotę się skończyły i nic nie było, ale dzisiaj znowu zauważyłam przy podcieraniu się jasno różowe plamki:(

iv09gu1r9swezozr.png

chcedzidziusia
Nowa
0

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:48
Cytuj | (0) | Zgłoś
i niestety moje plamienie skonczylo się dziś krwia.potem wizyta u lekarza i wyrok.....najpierw w pazdzierniku jedno poronienie teraz drugie.....lipa

chcedzidziusia

alciak
Autorytet
441

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:48
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witajcie!

Przykro mi :(

Ja też dziś zauważyłam różowe zabarwienie na papierze, po czym zrobiłam test, który pierwszy raz w tym cyklu pomimo tego dał mi cień nadziei... boję się powtórki, w październiku poroniłam, byłam na luteinie.

Meggie czy takie historie kończą się dobrze? Jak teraz u Ciebie?

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia <3
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia <3

Meggi31
Ekspertka
354

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:31
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej:) u mnie na razie wszystko w porządku. Brałam luteinę przez 3 tyg. a później zero plamień i tak jest do dzisiaj;) mam nadzieję, żę tak zostanie.

iv09gu1r9swezozr.png

MisiaMonisia
Autorytet
1200

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:57
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witajcie. Ja też plamiłam od 7 tc do 10 tc. Brałam Duphaston i było ok.... no i nadal jest ;)

Ku przestrodze....każdą plamkę należy zgłosić jak najszybciej lekarzowi!!! Nie czekać "aż samo przejdzie".

Ja w pierwszej ciąży czekałam az plamienie ustąpi (pozniej bylo krwawienie) i niestety poroniłam w 9 tc.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100
💊 Exacyl

Starania od : luty 2019 r.

Virginia27
Koleżanka
5

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:44
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hey ;)

Ja tez mialam plamienia od dnia spodziewanej @ przez jakies 4-5 dni ale slabe raczej i brazowe, ale nie jestem pewna czy jestem w ciazy @ miala byc 08.02 a nie ma do dzis tylko te plamienie ale to okres nie byl na bank. Test robilam 3 razy i za kazdym razem ta druga kreska jest jasniejsza , ciagnie mnie czasem w brzuchu troche. Ten test wykazuje ciaze czy niewiadomo skoro te paski nie sa jednakowo intensywne??

melenaxoxox
Autorytet
182

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:42
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja jestem w 5 tygodniu ciazy i plamienia juz mialam 2 razy. za pierwszym razem (to bylo z tydzien temu) trafilam do szpitala ale ustalo wszystko. podawali mi leki no i mnie wypisali. wczoraj znowu.. leze i biore te leki ktore mi w szpitalu gin przepisal.. plamienie ustapilo bo to jest przewaznie chwilowe i mam nadzieje ze sie juz nie powtorzy..

l22nqps6zs1m82ws.png

Virginia27
Koleżanka
5

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:05
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wczoraj plamienia zamienily sie w krwawienie jednorazowe i niezbyt intensywne bez bolu, ale bardzo sie wystraszylam i pojechalam na pogotowie ale tam tylko mnie wypytali, zrobili test dla pewnosci i podotykali po brzuchu(anglia niestety) no i na jutro mam skan.
I jeszzce mi powiedziala pani doktor ze tak sie zdarza czesto na poczatku z roznych przyczyn.
Zobaczymy teraz juz nie krwawie tylko czasem te plamienia ciemna brazowa krwia i to tylko troszke nic nie boli jutro zacznie sie 6 tydzien, miala tak ktoras z was? Bylo wszystko ok?

ala30
Nowa
0

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:08
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć dziewczyny,jestem tutaj nowa. Staramy się o dzieciątko od półtora roku, teraz sobie odpuściliśmy bo ślubujemy za dwa miesiące. Powiedźcie czy któraś tak miała: tydzień temu we wtorek byłam u lekarza (10.02) bo stwierdzono u mnie nadżerkę, miałam zabieg poprzez zamrażanie. W tą niedzielę (15 .02) miałam dostać @ według kalendarzyka, no i niby jest ale taki skąpy jak nigdy,bardziej to wygląda na śluz z krwią, piersi mnie swędzą, brzuch też nie boli, czuć że coś się dzieje w środku tylko nie wiadomo jak to określić, a zazwyczaj skręcam się z bólu przez 3 dni, sikać chodzę często, sny jakby z kosmosu się wzięły, a dzisiaj miała nawet mam bezsenne noce. Na test jeszcze za wcześnie. Czy któraś tak miała?

Virginia27
Koleżanka
5

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:12
Cytuj | (0) | Zgłoś
No coz o odpowiedz to tu chyba ciezko na tym forum jak jestes nowa :(
Poszukam info gdzie indziej,pozdrawiam i powodzenia zycze w zaciazaniu.

[konto usunięte]

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:57
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja mialam plamienie 2dni w dniu @ lekkie zywa krwia ale patrzac na artykuly bylo to zagniezdzenie w macicy bo po 2dniach test pozytywny wyszedl jak mowilam lekarzowi to dostalam luteine bo jestem po ciazy pozamacicznej wiec zapobiegawczo biore, krwawienie moze wystapic po wizycie na fotelu i cytologi jak lekarz naruszy szyjke lub blone, jesli wiesz ze to ciaza i nke bylas u lekarza to rusz tylek zamiast szukac w necie odpowiedzi bo mkze sie zle skończyć

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)