AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Malvinka |
Cześć dziewczynki. Dzisiaj zauważyłam u siebie plamienie jasnoczerwoną krwią. Nie dużo w sumie. Nastawiam się, że to jednak początek okresu, ale mimo wszystko chodzi mi po głowie, że może jednak implantacja. Tylko czy 11dpo to nie za późno?
Podzielcie się doświadczeniami proszę.. Miałyście plamienia implantacyjne? Jak wyglądało, jak długo trwało? I czy jakiś dodatkowe objawy były? Będę wdzięczna za odpowiedzi! Plamienie implantacyjne to chyba temat, na który można znaleźć najwięcej sprzecznych informacji w internecie. A fajnie by było mieć bazę wiedzy na ten temat od osób zaufanych ![]() nescafe lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja w ciąży miałam zawsze plamienie implantacyjne, 2 razy ok.7-8 dpo, raz w terminie kolejnej miesiączki (najprawdopodobniej to było to) ale nigdy nie była to jasnoczerwona krew. Zawsze były to brązowe upławy i trwały 2 dni.
|
|
![]()
Malvinka |
No właśnie z tym kolorem plamienia to chyba największe zamieszanie. Jedni mówią, że plamienie to musi być brązowe, bo czerwone to krwawienie. Inni z kolei piszą, że plamienie bierze się z tąd, że zarodek wczepiając się w macicę może naruszać małe naczynia krwionośne i dlatego bywa jasnoczerwone a nawet czytałam o opcji "żywa krew".
Może to po prostu od kobiety zależy... Ech, zamotana sprawa... yoku, a ból brzucha miałaś przy tym? W ogóle to było podobne do początków okresu, czy całkiem inne? |
|
![]() [konto usunięte] |
W tej ciąży rzeczywiście towarzyszyły temu skurcze macicy jak na okres tylko plamienie nie było tak intensywne jak przy okresie, w poprzednich ciążach było to bezbolesne.
Malvinka lubi tę wiadomość |
|
![]()
Malvinka |
Dziękuję
![]() Ktoś jeszcze coś podpowie? |
|
![]()
Paulina1986 |
Ja bym poszła skontrolować bete. Bo to może być plamienie implantacyjne, ale może być też początek @. W najgorszym wypadku może oznaczać wczesne poronienie albo ciążę pozamaciczną. Ile dni ma zazwyczaj Twoja fl?
|
|
![]()
Malvinka |
Dokładnie się obserwuję dopiero od dwóch cykli. Ale zawsze miałam cykle regularne 25-26 dni, a owulacja wg niedokładnych obserwacji (śluz i ból owulacyjny) wypadała mniej-więcej w okolicach 11-13 dnia cyklu. Wychodziłoby więc, że faza lutealna zazwyczaj trwała 12-15 dni.
Poczekam jeszcze spokojnie do piątku. Jak się @ nie rozkręci, to zatestuję i się wtedy będę zastanawiać co dalej ![]() ![]() |
|
![]()
Paulina1986 |
Wiesz implantacja może być nawet w 12 dniu fl, więc może to to
![]() Malvinka lubi tę wiadomość |
|
![]()
Malvinka |
Kurczaki, fajnie by było... Skoro mówisz, że może być nawet 12fl to by było spoczko. Bo tak to cały czas myśle, że już za późno...
Czyli dalej mogę mieć nadzieję ![]() ![]() |
|
![]()
Anette |
Ja mialam 3 dni przed planowanym terminem @ , myslalam ze to @ i bylam zalamana bo testy nawet w terminie @ pokazywaly negatywny wynik.
Malvinka lubi tę wiadomość Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
![]() Staramy sie o kolejnego... |
|
![]()
Anette |
Teraz kuknelam w moj stary cykl, plamienie zaczelo sie 11 dnia fl.
Poczekalnia, Alutka128 lubią tę wiadomość Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
|
![]()
Malvinka |
dziękuję Anette za odpowiedź!
A po jakim czasie od plamienia test wyszedł pozytywny? |
|
![]()
DzejKej |
Kazda kobieta ma plamienie implantacyjne?
swistek lubi tę wiadomość |
|
![]()
Malvinka |
Nie każda. Akurat to chyba dość pewna informacja
![]() |
|
![]()
Anette |
Malvinka wrote:
dziękuję Anette za odpowiedź!
A po jakim czasie od plamienia test wyszedł pozytywny? Czwartego dnia po planowanej @, druga kreska byla taka....cien cienia ![]() Najlepiej i najpewniej jest zrobic bete, powtorzyc po 48 godz- czy prawidlowo rosnie- i wtedy nie ma watpliwosci. Malvinka lubi tę wiadomość Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
|
![]()
Malvinka |
Dziękuję za odpowiedź!
|
|
![]()
Malvinka |
Nikt już się nie pochwali doświadczeniami?
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
ja nie miałam plamień implantacyjnych (dopiero po wizycie u lekarza miałam delikatnie plamienia, jak już ciąża była potwierdzona), a test pokazał 2. kreskę w dzień po terminie @.
|
|
![]() [konto usunięte] |
nie każda kobieta ma plamienie implantacyjne...
do implantacji może dojść między 5-12 dniem po zapłodnieniu... ale mogą też wystąpić plamienia w terminie @ (nie mylić z krwawieniem nawet lekkim) ![]() |
|
![]()
asiank |
Moja 3 ciąża i nigdy nie miałam plamienia implantacyjnego
swistek lubi tę wiadomość |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.