AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Liliili |
PROSZĘ, czy mogłybyście napisać jaki miałyście wymiar pęcherzyka żółtkowego w pierwszym trymestrze? Na usg podpisany jest YS.
|
|
![]()
Roksi |
W 6+2 przy crl 0.33 YS 0.39, serduszko biło już powoli
Ale jak coś to tutaj fajnie jest opisane co kiedy https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/ |
|
![]()
Liliili |
A potem już nie miałaś pomiaru żółtkowego?
|
|
![]()
Roksi |
Niee, na kolejnej wizycie byłam w 9+0 to było mierzone już tylko CRL, bicie serca, było widać raczki nozki itp
W poprzedniej ciąży tez miałam tylko na pierwszej wizycie w okolicy 6/7 tc, potem chyba już się nie mierzy? |
|
![]()
Liliili |
A nie pamiętasz ile miałaś w poprzedniej ciąży?
|
|
![]()
Roksi |
||
![]()
Liliili |
Tak, 8+4 mam ys 5.9 i to za duży, świadczy o wadach, poprzednio identyczny i poroniłam poroniłam w 10 tyg
|
|
![]()
Roksi |
Rozmiem..przykro mi. Z tego co czytam to powyżej 6 niektóre źródła podają ze powyżej 7 są nieprawidłowości wiec w sumie u Ciebie tak na granicy…
Chyba nie pozostaje niż innego niż czekać do następnej wizyty ![]() |
|
![]()
Paula1234 |
Hej, ja dziś byłam na USG 5t3d. Pęcherzyk ciążowy 13.5 mm pęcherzy żółtkowy 4 mm. Brak widocznego zarodka.. co myślicie ? Zaczynam się martwić
![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.