BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > Oceńcie moja BETĘ ;(
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

paulinaw
Znajoma
7

Wysłany: 29 maja 2014, 15:07
Cytuj | (0) | Zgłoś
http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator

Tutaj na forach wielokrotnie był poruszany temat betek, ale najdokładniejsze informacje dziewczyny piszą tutaj https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/rozne-wyniki-bety,832,1.html . Również stąd jest ten kalkulator za pomocą którego można stwierdzić czy beta rośnie prawidłowo :)

daisy224
Debiutantka
4

Wysłany: 29 maja 2014, 19:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
NowaOvulanka wrote:
No mieskzanko juz w Rybniku, odwrotu ni ma :). ale mam tu rodzinke, wiec długie weekendy, święta w gorach :)
Witam rybniczankę! :-) ja też mieszkam z Rybniku :D

daisy224

NowaOvulanka
Koleżanka
13

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:12
Cytuj | (0) | Zgłoś
O! ;) Fajnie ;) Fajne miasto, ja póki co przyzwyczajam sie do niego, bo mój dom to góry:D

3jgxyx8dyout0sx3.png

daisy224
Debiutantka
4

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:40
Cytuj | (0) | Zgłoś
A z jakiej miejscowości pochodzisz?

daisy224

NowaOvulanka
Koleżanka
13

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:25
Cytuj | (0) | Zgłoś
Z Nowego Targu - koło Zakopanego ;-), slub mam w sieroniu, i potem przeprowadzam sie do Rybnika bo tam mieszka moj przyszly mąż ;)

3jgxyx8dyout0sx3.png

NowaOvulanka
Koleżanka
13

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:32
Cytuj | (0) | Zgłoś
daisy224, widzę po Twoim kalendarzu ciąży, że jest między nam tydzień różnicy :-) i dzisiaj pierwsza Twoja wizyta :-)? U mnie pierwsza w tą środę. Bardzo się boję. Powiedz mi, masz jakieś namiary na dobrego ginekologa w Rybniku? Pytam dlatego że póki co teraz jestem w Nowym Targu i tutaj zmaierzam zacząć chodzić do lekarza,gdyż póki co tutaj jestem i mam pracę, ale nie wiem czy w połowie mojej ciąży nie przeprowadzę się do Rybnika i czy nie będę musiała szukać jakiegoś dobrego gina :/, a to ciężkie:/ Zastanawiam się też nad porodem w Rybniku. :)

3jgxyx8dyout0sx3.png

dorma
Debiutantka
4

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
hej dziewczyny jestem tu nowa i prosze was o pomoc.
ostatnią miesiaczke miałam 28 kwietnia .
w 31 dniu cyklu beta 66,8 (robiona o 8 rano )
dzis 36 dzien cyklu beta 779,5 ( robiona o 10 rano )

31 dnia cyklu bylam u gina ale powiedzial mi tylko ze jest za wczesnie. powiedzcie jak to jest z tym przyrostem, czy wszystko prawidło ni za duzy ten przyrost jak na 5 dni ?

NowaOvulanka
Koleżanka
13

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hmmm...ja jestem cienka w ocenianiu bety, bo sama mam probelm ze swoją...w każym razie lepiej jak rośnie niż jakby nie rosła :-)

3jgxyx8dyout0sx3.png

mandragora
Autorytet
2943

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:07
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dorma w zakładkach masz kalkulator przyrostu bety. Możesz sama to sprawdzić ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png

daisy224
Debiutantka
4

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:35
Cytuj | (0) | Zgłoś
NowaOvulanka wrote:
daisy224, widzę po Twoim kalendarzu ciąży, że jest między nam tydzień różnicy :-) i dzisiaj pierwsza Twoja wizyta :-)? U mnie pierwsza w tą środę. Bardzo się boję. Powiedz mi, masz jakieś namiary na dobrego ginekologa w Rybniku? Pytam dlatego że póki co teraz jestem w Nowym Targu i tutaj zmaierzam zacząć chodzić do lekarza,gdyż póki co tutaj jestem i mam pracę, ale nie wiem czy w połowie mojej ciąży nie przeprowadzę się do Rybnika i czy nie będę musiała szukać jakiegoś dobrego gina :/, a to ciężkie:/ Zastanawiam się też nad porodem w Rybniku. :)
Kolejną wizytę mam za tydzień w środę i do tego czasu chyba oszaleję :( Pęcherzyk ma trochę nietypowy kształt i kurde boję się, że jest coś nie tak :( A co do gina, to ja chodzę prywatnie do dr. Anny Krzak- Bieńkowskiej :) Konkretna babka, spokojna, na każde jedno pytanie odpowie :) Jeżeli u mnie z ciążą będzie wszystko OK, to ja w Rybniku na pewno rodzić nie będę :/ Jak już to w niedalekich Rydułtowach :)

daisy224

dorma
Debiutantka
4

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
mandragora wrote:
Dorma w zakładkach masz kalkulator przyrostu bety. Możesz sama to sprawdzić ;)

Tylko cały czas mi wyskakuje bład jak chce obliczyc :(.
Jej/...

dorma
Debiutantka
4

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:48
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jednak udało sie obliczyc :) dzieki wielkie MANDRAGORA :)
wyskakuje ze jest w normie wiec pozoztsje czekac na usg :)

NowaOvulanka
Koleżanka
13

Wysłany: 3 czerwca 2014, 07:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
daisy224 wrote:
Kolejną wizytę mam za tydzień w środę i do tego czasu chyba oszaleję :( Pęcherzyk ma trochę nietypowy kształt i kurde boję się, że jest coś nie tak :( A co do gina, to ja chodzę prywatnie do dr. Anny Krzak- Bieńkowskiej :) Konkretna babka, spokojna, na każde jedno pytanie odpowie :) Jeżeli u mnie z ciążą będzie wszystko OK, to ja w Rybniku na pewno rodzić nie będę :/ Jak już to w niedalekich Rydułtowach :)

Dziękuję za informację. Popatrzę na opinie tej ginekolozki :)
Tez slyszalam, ze w Rybniku to niezabardzo, Rydułtowy lepsze?

3jgxyx8dyout0sx3.png

BasiaPelasia
Koleżanka
18

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej, ja wczoraj robiłam betę i wynik to 224, 7 według objaśnienia wychodzi 4 tydzień a jak byłam w piątek u gina , to jeszcze nic nie widział. Teraz mam wizytę 18.06 a w środę znowu beta. Powiedzcie mi kochane czy ma to znaczenie czy pójdę rano czy po popołudniu. Bo z rana nie mogę i pójdę dopiero ok 17.

BasiaPelasia

Asia83
Koleżanka
39

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
Spokojnie bete mozesz zrobic o kazdej porze dnia nie ma to znaczenia a na usg lekarz moze cos zobaczyc dopiero jak beta bedzie powyzej 1000 powodzenia i cierpliwosci wszystko bedzie dobrze

Asia83gannyx8d6oetdlra.png

BasiaPelasia
Koleżanka
18

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:05
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziękuję. A powiedzcie mi jeszcze jak do gina idę 18 a jutro idę na betę to jak wynik odpowiednio podrośnie o te 66% to nie muszę już robić do wizyty. Czy to oznaczy że wszystko jest ok?

BasiaPelasia

julaa85
Autorytet
175

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:12
Cytuj | (0) | Zgłoś
jeśli lekarz nic nie wspominał, to myslę,że nie musisz:)

3jvz82c33fw7rxzh.png
3jvzanlizwq4fxt1.png

NowaOvulanka
Koleżanka
13

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:17
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny, co myślicie o poziomie mojego TSH :(
Dzisiaj odebrałam wyniki - 2,05 Uiu/ml :/

3jgxyx8dyout0sx3.png

daisy224
Debiutantka
4

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:19
Cytuj | (0) | Zgłoś
NowaOvulanka wrote:
Dziękuję za informację. Popatrzę na opinie tej ginekolozki :)
Tez slyszalam, ze w Rybniku to niezabardzo, Rydułtowy lepsze?

Zdecydowanie lepsze! ;) Przede wszystkim jest tam dużo lepsza opieka, położne interesują się kobietami przed i po porodzie :) Dużo kobiet poza granicami Rydułtów i Rybnika tam rodzi :)

daisy224

BasiaPelasia
Koleżanka
18

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:01
Cytuj | (1) | Zgłoś
Hej kobitki dzisiaj ponownie byłam na badaniu bety i tak w poniedziałek-227,4 a dzisiaj-557,to chyba mogę się już cieszyć?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

BasiaPelasia

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)