AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
KejEr |
Cześć dziewczyny!
Mam następujące pytanie. Otóż ostatnią miesiączkę miałam 6 grudnia 2013. Mam cykle 29-32 dniowe (więc @ wypadałaby najpóźniej na 6.01). Od 17 grudnia do 23 grudnia byłam mocno przeziębiona. Brałam tylko apap i leżałam w łóżku. Przytulanko z mężem było 25 i 26 grudnia (był to 20 i 21 dzień cyklu). 28 grudnia wieczorem miałam dziwne bóle podbrzusza – takie przypominające zbliżającą się @. Dodam jeszcze, że moja temperatura w dniach: 24.12 to 36.09 25.12 to 36.12 26.12 to 36.22 27.12 to 36.33 28.12 to 36.51 (skok temperatury) Kolejny skok pojawił się 7.01 – 36.77 Pierwszy test zrobiłam 31 grudnia ale wyszedł negatywny. Drugi wykonałam 8 stycznia i pojawiły się dwie blade kreseczki. 11 stycznia druga kreseczka była bardziej widoczna a 16 już była wyraźna i na USG było widać malutki pęcherzyk ciążowy. Wczoraj byłam na kolejnym USG i widoczny był zarodek wielkości 5,16mm i bijące serduszko. Według lekarza i USG na dzień dzisiejszy jest to 6 tydzień i 3 dzień ciąży. Natomiast według mojej ostatniej miesiączki skończony 8 tydzień, a według OvuFriend 7 tydzień 3 dzień(dzień owulacji według OvuFriend przypada na 24.12.2013 – 19 dzień cyklu). Czy jest to możliwe, aby owulacja przesunęła mi się aż o 7-11 dni???? Czy któraś z Was też tak miała? Ginekolog nie wyznaczył mi jeszcze daty porodu. Powiedział, że zrobi to za 3 tygodnie po kolejnym USG. |
|
![]()
Kajaoli |
Mysle, ze jest to mozliwe. Podejrzewam, ze ostatnia moja owulacja wystapila jakies 5 dni wczesniej niz zwykle. Nie mam pojecia dlaczego. W tym cyklu jestesmy obydwoje bardzo zaziebieni wiec odpuscilismy sobie starania. Serduszkowalismy tylko dwa razy na poczatku cyklu. Potem nic. Ku naszemu zaskoczeniu okazalo sie ze sie udalo!
![]() Dlatego podejrzewam, ze owulacja musiala wystapic duzo wczesniej ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 31 stycznia 2014, 14:03 |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.