BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > Nadżerka
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Niereanimuj
Autorytet
490

Wysłany: 14 lutego 2021, 09:21
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć! Czy któraś z Was miała nadżerkę w ciąży? Moja niestety plami, raz nawet trochę krwawiła. Jestem po 4 stratach i każda plamka krwi jest dla mnie ogromnym stresem. Czy kiedyś plamienie może ustąpić? 🙏🏻😢 Jestem w 9+1tc🤰🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora 14 lutego 2021, 09:22

👼🏻 12tc (05.02.2020r.) 💔CB 💔CB 💔CB
05.01.2021- 21CS, ⏸ kreski!💚🥳🤗
25.01.2021- CRL 4.7mm, ❤️ 🙏🏻
01.03.2021- CRL 4,52cm, ❤️
29.03.2022- CRL 10.51cm, Dziewczynka!💞💝
ckaivfxmzajjz476.png

Kania85
Autorytet
621

Wysłany: 7 marca 2021, 13:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja mam podobnie. W poprzedniej ciąży w 7tyg ciąży dostałam mocnego krwawienia żywą krwią.Pojechałam w nocy na IP i nic się nie dowiedziałam poza tym, że dziecko żyje i szyjka jest ok.Nie wiadomo skąd krwawienie.Dopiero na następny dzień mój lekarz mnie zbadał i stwierdził, że to nadżerka.O dziwo po tym incydencie ze szpitalem plamienia ustały.

Teraz w obecnej ciąży do 10tc nic nie było,po czym zaczęły się delikatnie beżowe upławy, po czym zmieniły się w brązowe(stara krew) są na szczęście mało obfite.We wtorek mam wizytę to poproszę lekarza o ustalenie skąd się biorą, obstawiam niestety znowu nadżerkę. Wiem co czujesz, ja za każdym razem gdy upławy stają się brązowe na miękkich nogach idę po detektor tętna, tylko to mnie uspokaja.
Jestem po 3 poronieniach, mam 2kę dzieci, to moja 6 ciąża i chyba najgorzej ją znoszę, strach jest większy z każdą kolejną więc wiem co czujesz.

uwo9csqvv3qfgq4g.png
12.03.2009 Córcia <3
19.02.2018 (*)9tydz
11.02.2019 Synek 34 <3
07.2020 (*)7tydz
12.2020(*)CB
18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...

Niereanimuj
Autorytet
490

Wysłany: 12 marca 2021, 11:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
Kania85 wrote:
Ja mam podobnie. W poprzedniej ciąży w 7tyg ciąży dostałam mocnego krwawienia żywą krwią.Pojechałam w nocy na IP i nic się nie dowiedziałam poza tym, że dziecko żyje i szyjka jest ok.Nie wiadomo skąd krwawienie.Dopiero na następny dzień mój lekarz mnie zbadał i stwierdził, że to nadżerka.O dziwo po tym incydencie ze szpitalem plamienia ustały.

Teraz w obecnej ciąży do 10tc nic nie było,po czym zaczęły się delikatnie beżowe upławy, po czym zmieniły się w brązowe(stara krew) są na szczęście mało obfite.We wtorek mam wizytę to poproszę lekarza o ustalenie skąd się biorą, obstawiam niestety znowu nadżerkę. Wiem co czujesz, ja za każdym razem gdy upławy stają się brązowe na miękkich nogach idę po detektor tętna, tylko to mnie uspokaja.
Jestem po 3 poronieniach, mam 2kę dzieci, to moja 6 ciąża i chyba najgorzej ją znoszę, strach jest większy z każdą kolejną więc wiem co czujesz.

U mnie już mały update właśnie plamiłam do 11tc tak jak u Ciebie były to brązowe upławy. Ale aktualnie już jest dobrze i się skończyło na całe szczęście 🙏🏻 Powoli mam już odstawiać utrogestan, ale nie ukrywam, ze trochę się boje. Tez uzywam detektora tętna płodu, Codzinnie 😅 Ale bardzo mnie to uspokaja 🙂 Niestety za mną same straty, nie mam jeszcze dzieci 😢😞

👼🏻 12tc (05.02.2020r.) 💔CB 💔CB 💔CB
05.01.2021- 21CS, ⏸ kreski!💚🥳🤗
25.01.2021- CRL 4.7mm, ❤️ 🙏🏻
01.03.2021- CRL 4,52cm, ❤️
29.03.2022- CRL 10.51cm, Dziewczynka!💞💝
ckaivfxmzajjz476.png

Dasiaczka
Koleżanka
11

Wysłany: 27 czerwca 2021, 19:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
Niereanimuj wrote:
U mnie już mały update właśnie plamiłam do 11tc tak jak u Ciebie były to brązowe upławy. Ale aktualnie już jest dobrze i się skończyło na całe szczęście 🙏🏻 Powoli mam już odstawiać utrogestan, ale nie ukrywam, ze trochę się boje. Tez uzywam detektora tętna płodu, Codzinnie 😅 Ale bardzo mnie to uspokaja 🙂 Niestety za mną same straty, nie mam jeszcze dzieci 😢😞

Ja też plamiłam do 11 tc przez nadżerkę, obecnie 20 tydzien skończyłam i plamienia się już nie pojawiły, ale z kolei mam takie pytania czy podczas stosunku też plamiłas? Ja miałam zakaz wgl współżycia a teraz się boję, że zacznę znowu przez nadżerkę plamić i zawału dostanę, że to może coś najgorszego.... I seksu przez to unikam bo niepotrzebny mi chyba taki stres...

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)