AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]() [konto usunięte] |
Pytanie mam do dziewczyn ktore biora magnez. W jakiej dawce go bierzecie? Jest on bezpieczny?
|
|
![]()
weronika86 |
ja biore zalecana dawka to 375mg dziennie jak dobrze pamietam, mi pomaga na mdlosci i lepiej sie czuje...mialam rowniez jakies dziwne ataki paniki ( dlugo staralismy sie o ciaze) i magnez na to pomaga, jest jak najbardziej bezpieczny w ciazy, nawet ginekolodzy przepisuje magnez w czasie kiedy skurcze pojawiaja sie zbyt wczesnie, wiec dziala przeciwskurczowo...pomaga rowniez na zawroty glowy w ciazy i delikatnie na mdlosci.
agnieszka1804 lubi tę wiadomość |
|
![]()
weronika86 |
tylko jesli bierzesz witaminy prenatalne to sprawdz ile jestw nich magnezu...ja nie biore bo jest mi po nich bardzo niedobrze...biore magnez i kwas foliowy, od 12 tygodnia zaczne wit d3 dolaczac i zelazo.
|
|
![]()
MisiaMisia |
Zapotrzebowanie na magnez kobiet w ciąży wynosi ok 350-400 mg na dobę. Można go znaleźć też w jedzeniu; słonecznik, migdały, łosoś, fasola, szpinak czy brązowy ryż.
Kobiet po 30-stce potrzebują nawet 450 mg na dobę. Ja osobiście biorę w suplementacji od 200-300 mg dziennie. W witaminach prenatalnych nie mam magnezu. Ważne też jaki to magnez. Na rynku są dostępne różne formuły, nie wszystkie dobrze się wchłaniają. Magnez poprawia nastrój, łagodzi napięcia mięśniowe a, że jest z wit B6 to zmniejsza odruchy wymiotne. weronika86 lubi tę wiadomość |
|
![]()
maaartinka |
Mi gin kazała brać 6 tabletek dziennie tzn 2x3 tab
![]() |
|
![]()
Arsenka |
ja biorę magnez wit B6 działa na mnie przeciwwymiotnie i nie mam mdlości dzięki niemu 3 tabletki dziennie
Krysti lubi tę wiadomość |
|
![]()
agnieszka1804 |
Arsenka wrote:
ja biorę magnez wit B6 działa na mnie przeciwwymiotnie i nie mam mdlości dzięki niemu 3 tabletki dziennie
A jaki magnez bierzesz? "Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."...
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.