AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Gosiaczek |
Czy łykać to i to czy wystarczą same witaminy?-biore centrum Materna
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼 Przemuś 27.10.2021 👶 Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 |
|
![]()
Iwonka |
Jedno i drugie bo pomimo że w witaminach które ja biorę jest już kwas foliowy to lekarz i tak zalecił go brać
![]() Gosiaczek lubi tę wiadomość |
|
![]()
Gosiaczek |
Dziękuje za odpowiedź
![]() Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼 Przemuś 27.10.2021 👶 Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 |
|
![]()
Martynika |
Ja z kolei biorę Pregna plus,gdzie już jest podwójna dawka kwasu foliowego,a przy tym i inne potrzebne witaminy,w związku z czym lekarz powiedział,żebym odstawiła Folik i brała tylko Pregnę.
Agusia2312, Krysti lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
A ja od II trymestru biore Femibion Natal 2
Dorjana lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
tak tylko napomkne co roznych witamin i mineralow branych przez przyszle mamy: Pamietajcie nie lykac jednoczesnie zelaza i magnezu bo sie razem niweluja tudziez blokuja no i zelaza po nabialowym posilku. i tranu jesli ktoras lyka z tabletka dla ciezarnych bo za duzo witaminy a moze miec zle skutki dla dziecka. wtedy lepiej jednego nia tran a drugiego wtaminy
Kocur, monalisa, Beata.D, michaela, aNiLewe, Magdzia85F lubią tę wiadomość |
|
![]()
Kocur |
Ale mnie teraz zaskoczyłaś Suzy Lee - biorę magnez i żelazo z przykazania lekarza, bo mam spore niedobory, ale nic nie wspominał o tym, że mam brać osobno oO skoro to takie ważne to chyba powinien. Powiem mu coś następnym razem
![]() Kwasu już mi nie kazał brać, bo mówił, że na tym etapie jest zbędny. Biorę tylko Femiferal i Mg Forte |
|
![]() [konto usunięte] |
Nic mu nie przygaduj, lekarze chyba nie maja w zzwyczaju takich rzeczy mowic, albo sami nie wiedza, bo nie sa od diety i chemii tylko od vaginy i macicy, ze sie tak wyraze. Ja to sama wyszukałam i staram sie brac na pryklad rano zelazo, pare godzin pozniej magnez a odwrotnie jesli jem twarozek na sniadanie czy cos wlasnie bardzo nabialowego...
|
|
![]()
azi |
Przez pół roku brałam folik, a od miesiąca biorę zamiast niego Femibion 1.
|
|
![]()
Martyna Sz. |
Ja zaczęłam brać Doppel herz MAMA, więc odstawiłam sam kwas foliowy, ponieważ w tych tabletkach jest wystarczająca jego ilość. Ponadto są kwasy tłuszczowe DHA, wit. z grupy B, D3, C, E, żelazo, jod, wapń, magnez, cynk, więc myślę, że mają wszystko czego mi i dzidzi trzeba
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 13 października 2013, 18:13 |
|
![]()
michaela |
Suzy A jakie to zelazl brac zeby uniknac skutków uocznych w postaci zaparc i zeby dobrze sie przyswajało?
|
|
![]()
Nina |
michaela wrote:
Suzy A jakie to zelazl brac zeby uniknac skutków uocznych w postaci zaparc i zeby dobrze sie przyswajało?
|
|
![]()
beatka81 |
Dziewczyny- ja tylko napomknę - jeśli macie problemy z niską hemoglobiną- warto pić sok ze świeżego buraka. Przetestowałam na sobie
![]() ![]() Makcza lubi tę wiadomość |
|
![]()
niunia |
Ja brałam femibion 1 a od 13tyg femibion 2 dodatkowo żelazo bo mam duży nie dobór
![]() |
|
![]()
kambel |
mi kazano brać folik i witaminę D jak na razie .
|
|
![]()
Makcza |
Beatka81, a może być taki barszczyk z jabłkiem z kartonu? Czy mam sobie sama w sokowirówce taki sok robić? Też mam problem z niedoborem żelaza.
|
|
![]()
beatka81 |
Makcza :sok z sokowirówki na pewno miałby lepsze właściwości niz taki z kartonu, ale jesli nie ma innej mozliwości to taki z kartonu też moze byc. Moja siostra wyleczyła sie z anemii sokiem z buraka z hortexu.Akurat ona nie była w ciąży. Takiego soku z kartonu trzeba wiecej pic niz szklanke - bo wiadomo jest rozcienczony. Siostra piła po 1 litrze dziennie
![]() Makcza lubi tę wiadomość |
|
![]()
cukiereczek |
ja mam taki zestaw: kwas foliowy,centrum materna i provag (probiotyk - bo czesto mam infekcje pochwy),a do tego duzo zdrowej zywnosci, warzyw i owocow:)
osładzać życie:)
|
|
![]() [konto usunięte] |
Cukiereczek- a ten provag to probiotyk doustny czy dowcipny? Długo już go stosujesz? Możesz go polecić czy raczej tak średnio skuteczny? Ja niestety też mam problem z nawracającymi infekcjami i szukam dobrego probiotyku bo te co do tej pory stosowałam to g.... pomogły
![]() |
|
![]()
lusia22 |
ja biorę codziennie 1 tabletkę Lacibios Femina jest to doustny probiotyk i jeszcze nie miałam żadnej infekcji- mam stosować do końca ciąży a najlepiej jeszcze po porodzie.
|
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.