BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > Kiedy pierwszy raz do ginekologa?
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Ola_Pola
Koleżanka
27

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 10:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć. Ostatnią miesiączkę miałam 23 lipca. Owulacja wypadła 5 sierpnia. 15 sierpnia na teście miałam już cień cienia, z dnia na dzień coraz mocniejszy. Beta zrobiona. Przyrost był ok. Progesteron też. Proszę o informację czy jeśli umówioną jestem do ginekologa na pierwszą wizytę na 7 września tj. 6 tydz +4 dni ciąży to będzie już możliwe potwierdzenie ciąży?

ckaiyx8dv7bnq9lq.png

Monika:)
Przyjaciółka
22

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:58
Cytuj | (0) | Zgłoś
Myślę że tak :) Podobno na USG widać coś od wartości bety 1600, ale to pewnie zależy od aparatu. Z własnego doświadczenia:
w obu poprzednich ciążach byłam właśnie koło tego dnia, w jednej 6+5, w drugiej 6+4 jeśli dobrze pamiętam i było widać pęcherzyk z zarodkiem i za drugim razem na pewno serduszko, bo był dobry sprzęt, za pierwszym razem nie pamiętam.
Teraz idę na wizytę 6+5, wypada mi to 30 sierpnia więc dam ci znać czy było coś widać i tym razem :)

rfxg9jcgzbzrvpp9.png

Ola_Pola
Koleżanka
27

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 16:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
Super! Daj znać :)

ckaiyx8dv7bnq9lq.png

AM89
Debiutantka
18

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 15:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja byłam w równo w 6 tygodniu. Było widać zarodek ♥️♥️♥️ za tydzień tj. 1.09 będę miała kolejne USG gdzie ma być widoczne serduszko to będzie 7t + 3 d

Monika:)
Przyjaciółka
22

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ola, byłam dzisiaj na wizycie, przyspieszyła mi się i zamiast 6+5 poszłam 6+2 i było widać zarodek i serduszko :)

rfxg9jcgzbzrvpp9.png

AM89
Debiutantka
18

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:40
Cytuj | (1) | Zgłoś
Gratulacje Monika 😉

Monika:) lubi tę wiadomość

Majetta
Autorytet
523

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 15:32
Cytuj | (0) | Zgłoś
im później tym lepiej.

Poprzednim razem test zrobiłam jakoś tydzień po spodziewanej miesiączce, zrobiłam od razu betę, wyszła wysoka (1000) i po tygodniu poszłam do lekarza... nie było absolutnie nic widać i lekarz nastraszył mnie ciążą pozamaciczną, kilka dni później był pęchęrzyk widoczny na usg i lekarz nastraszył pustym jajem płodowym, po kilku dniach był zarodek.

Teraz test zrobiłam również tydzień po spoedziawenej miesiączce, czekam na betę a do lekarza umówiłam się na za 3 tygodnie, żeby już sie nie stresować.

07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)