AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Maracuja |
Dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was ma problemy z cukrem. Mi wyszła glukoza na czczo 100. Lekarz powiedział, że to za duzo i dostałam skierowanie na dalsze badania. Martwię się, że to może wskazywać na cukrzycę ciążową.
Maracuja
|
|
![]()
paulina_b |
Ja dziś odebrałam badania glukozy i miałam 76 lekarz powiedział że ok
![]() Może powtórz sobie jeszcze badania i zmniejsz ilość cukrów? |
|
![]()
Maracuja |
ja właśnie nie jem dużo słodyczy. Sama też jestem szczupła, więc nie wiem dlaczego ten cukier taki wysoki.. Jadłam dzień wcześniej jakiegoś pączka, ale przed 15 więc nie wiem czy to mogłoby mieć aż taki wpływ..
Maracuja
|
|
![]()
Gusia28 |
ja dzisiaj odebrałam wynik i mam 89 a norma jest do 99 wiec chyba ok
|
|
![]()
paulina_b |
hmm to nie wiem czemu tak masz. Pączek raczej nie zawinił bo to za duży odstęp czasu. Ja wieczorem przed badaniem wypiłam puszkę coli i jakoś mi nie podwyższyła więc paczek o 15 tez nie powinien
|
|
![]()
Emiliada |
Ja mam 115 i strasznie się martwię...
![]() |
|
![]()
Arielka |
ja mam 99 i też skierowanie na to badanie co się pije glukoze. Podobno ohyda
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 27 września 2014, 01:12 |
|
![]()
Maracuja |
ja robiłam i mimo tego, że mam mdłości dałam radę, ale uratowało mnie wciśnięcie cytryny. Bez tego bym zwymiotowała, także naprawdę polecam.
Maracuja
|
|
![]()
Matik2012 |
No ja własnie miałam też zrobione badanie i wyszło mi 85 a po 1 godz 167 szok
dzień wcześnij pierwsza była 115 po godzinie nie pobrano mi krwi bo ja writka nie wiedziałam, że nie można się ruszać ![]() Po tym dostałam skierowanie na glukozę , żeby sprawdzać po 1 godz po 2 i 3 ale wypić muszę 100mg a nie 50mg tak jak wcześniej i niestety nie przeży,lam tego badania wszystko zwymiotowałam Jutro rano na 7.00 jadę na powtórkę ale teraz biorę ze sobą wodę i cytrynę i odrazu będę siedzieć na dworze no i od wynikówod razu mam dietę straszną ja nie lubię jak mi czegoś nie wolno bo wtedy to chcę ![]() masakra trzymajcie kciuki marzenia się spełnią
|
|
![]()
pakima |
to że jest się szczupłym i nie je się słodyczy nie oznacza ze nie może być ta osoba cukrzykiem.. za cukier odpowiada praca trzuski... w związku z tym jak sobie ona nie radzi to trzeba jej pomóc poprzez podawanie np. insuliny.. moja droga mi tez wyszedł cukier powyżej normy i niestety czeka mnie krzywa cukrowa z 3 kuciami... tylko ona jest w stanie nam powiedzieć czy mamy cukrzyce czy nie.. tak samo mocz... warto jednak wziąść pod uwagę dietę... cukier jest wszędzie niestety... białe pieczywo.. makarony itp. niestety... najlepiej odrazu leczyć żeby pozostać na diecie i lekach tabletowych niż zaniedbać i brać insulinę do końca życia..
|
|
![]()
Arielka |
ja miałam badanie na obciązenie glukozą 75g i mam wyniki :
na czczo:97 po godzinie :171 Po 2 h: 148 ginekolog powiedział że mam cukrzycę i mam skierowanie do poradni dla kobiet w ciąży chorych na cukrzyce ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.