AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
JaMiNi |
Czy ktoś może tez był w takiej sytuacji, robiłam usg 6+6 lekarka stwierdziła ze na tym etapie oczekuje się czegoś więcej na usg, nie była nawet pewna czy to co widzi to może być echo zarodka ale coś tam zmierzyła, jest pęcherzyk ciążowy 22mm pęcherzyk zoltkowy i podane crl 3,7mm, z tego wymiaru wychodzi 6+0 ale ostatni miesiączkę miałam 25 lutego a owulacje 7,8 marca (skok temperatury po skoku 3 dni testy owulacyjne negatywne) lekarka ma certyfikat FMF
Wiadomość wyedytowana przez autora 15 kwietnia, 23:02 Madeline lubi tę wiadomość 24.03.2023 - beta 900,7
01.04. 2023 pierwsza wizyta |
|
![]()
Madeline |
Jamini - my chyba jesteśmy na podobnym etapie (tzn.ja chwilę po Tobie).
Podbijam wątek, bo też jestem ciekawa odpowiedzi. Edit: i kojarzę Cię z wątków staraczkowych:) miło zobaczyć jakiś znajomy nick:) Ja się tam za wiele nie udzielałam, więc mnie nie skojarzysz raczej. Wiadomość wyedytowana przez autora 2 maja, 16:03 |
|
![]()
Dzella199 |
Jamini czy wyjaśniło się coś ?
|
|
![]()
paulina0000 |
Trzymam za Ciebie kciuki, u mnie sytuacja wygląda inaczej.
Jestem w ciąży, choć na ten moment nie wiem czy nie obumarłej. Dzień pierwszego dnia ostatniej miesiączki: 11.03.2023, gdy byłam u ginekologa 13.04 nie było widac pęcherzyka, żadnych oznak ciąży. 11.04 robiłam test - negatywny. 14.04 zrobiłam test - pozytywny, druga kreska jaśniejsza. Za kilka dni ponownie zrobiłam test kreska juz była ciemniejsza. 12.05 poszłam za granica do lekarza, bo byłam w odwiedzinach u mojego narzeczonego. Pojechaliśmy razem (licząc od miesiaczki 8 tydzien ciązy, ale nie mam pewności, cykle 31 dniowe). Liczylismy na to, ze zobaczymy zarodek i bicie serca. Na usg widoczne jajo płodowe i w nim zarodek. Niestety lekarz powiedziała, że nie słyszy bicia serca i że zarodek jest za maly 5 mm, jak na ten tydzień ciąży. Dodam tylko, ze nie spytala mnie o ostatnią miesiączkę tylko zapytała w ktorym tygodniu ciązy jestem według mnie, powiedziałam, że chyba 8, ale nie wiem. Powiedziała, ze z powodu nie bicia serca i za malego zarodka w przeciągu 2 tygodni dojdzie do poronienia i mam wybor isc na zabieg, dostac tabletki lub czekac na rozpoczęcie poronienia w domu. Następna wizyta 07.06 aby sprawdzić czy macica sie oczyściła. Mam pewne wątpliwości co do jej diagnozy, więc w sobotę o 13:00 idę na ponowne USG do innej osoby, która specjalizuje się w USG ciężarnych i ma bardzo dobry sprzęt. W moim mniemaniu moja ciąza moze być młodsza skoro 13.04 nie było nic kompletnie widać na usg. |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.