BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > Dokładny wiek ciąży.
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Martika87
Autorytet
252

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć dziewczyny.
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u ginka i wyliczył mi,że jestem w 5 tyg i 1 dn ciąży.
Natomiast z moich wszystkich zapisek na Ovu kalkulator wylicza mi na 4 tyg i 4 dn. Pyatanie kto się pomylił? I czy za parę tygodni będzie dokładnie wiadomo który to tydzień? Wielkość mojej kropeczki to 2,8mm więc z tego co patrzę to na 5 tygodni trochę za mało. W dodatku nie było widać serduszka bo lekarz stwierdził,że za wcześnie. Nie wiem czemu ale jestem trochę zaniepokojona...

Wiadomość wyedytowana przez autora 28 listopada 2014, 12:00

zrz69vvj69ave0jf.png

kusiczka
Autorytet
229

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja w pierwszej ciąży i teraz trzymam się daty od ostatniej miesiączki- z reguły to wszystko (USG i wyliczenia z kalendarza) potem się zaczynają pokrywać :)

f2w3gov3j7kctpp8.png

Martika87
Autorytet
252

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:08
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hmm...u mnie jest tak: ostatnią miesiączkę miałam 22 października ( czyli tak jak wyliczył lekarz jest to na dzień dzisiejszy 5 tydzień i 2 dzień) ale później pojechałam do rodziców i jak wróciłam to kochaliśmy się tylko raz 9 listopada-wtedy miałam owulacje ( robiłam test owulacyjny,miałam ból owulacyjny i plamienie po stosunku owulacyjne ;) Późniejszego seksiku już nie liczę bo było po @
Więc jestem pewna na 1000 %,że to był ten jeden "złoty strzał" :D
Także póki co sugeruje się kalendarzykiem z bellybestfriend ;)

zrz69vvj69ave0jf.png

[konto usunięte]

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:30
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja również nie bardzo wiem którego tygodnia mam się trzymać! belly mówi, że jestem w 12 tyg (11 tyg+ 2 dni), wiek płodu 9 tyg. USG z 18. 11. mówiło o 9 tyg. 4 dni czyli licząc według usg dziś jest 11 tyg. Idzie zwariować!!!

mkl
Autorytet
869

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:16
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ginekolodzy liczą pełne tygodnie czyli zawsze trzeba sobie dodać tydzień do tego co mówi ginekolog;p

Jak byłam u ginekologa Belly pokazywał mi że jestem w 5tyg i 3 dni, a na usg wyszło 4tyg 3 dni

Czekamy na Ciebie Marysia:)
f2w3rjjge8qi32en.png

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)