BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > Co jeść, żeby zażegnać mdłości?
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

galadriela
Koleżanka
8

Wysłany: 4 marca, 20:06
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny,
Potrzebuję jakichś pomysłów na jedzenie, które mogę szybko przegryźć rano, żeby uniknąć efektu pustego żołądka i odegnać mdłości. Musi to być coś, co chwycę w rękę czy wyciągnę z lodówki i zjem w miarę szybko, coś, czym się najem.
Obecnie moim największym problemem są mdłości i wymioty rano, umówiłam się z pracodawcą, że jeszcze chwilę popracuję, ale obecnie z powodu mdłości nie jestem w stanie przetrwać ranka i dojechać do pracy bez okropnej walki z samą sobą i ryzyka, że zwymiotuję gdzieś po drodze. Mdłości pojawiają się u mnie praktycznie przez cały dzień z większym lub mniejszym nasileniem, ale te poranne są najgorsze, doszło do tego, że stresuje mnie każdy poranek, bo nie wiem, czy będę w stanie dotrzeć do pracy. Ostatnio skończyło się na nieplanowanym L4 :/

zmija
Nowa
0

Wysłany: 16 marca, 21:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej,

Mi na takie silne mdłości lekarka przypisała lek Xonvea, po którym czuję się znacznie lepiej. Dodatkowo staram się nie dopuścić do uczucia głodu, pomagają owoce, szczególnie kwaśne, pomarańcze, winogrona, migdały, suche wafle, tosty. Próbowałam suplementy z imbirem typu Provomit, ale tutaj nie czułam żadnej poprawy. Dobry pomysł to trzymać coś pod ręka tuż koło łóżka i zjeść zaraz po obudzeniu. Współczuję bardzo, bo wiem, jak utrudnia to funkcjonowanie 🙁 pamiętaj, że zdrowie jest ważniejsze niż praca, a prawdopodobnie za niedługo poczujesz się lepiej i będziesz mogła nadrobić zaległości i przygotować pracodawcę na dłuższą nieobecność.

Wiadomość wyedytowana przez autora 16 marca, 21:37

mgielka
Ekspertka
188

Wysłany: 3 kwietnia, 17:54
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mi pomagają migdały, kilka i na trochę spokój ;)

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png

TERESA05
Koleżanka
0

Wysłany: 4 kwietnia, 02:17
Cytuj | (0) | Zgłoś
MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
Witam wszystkich
Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
E-mail: barbaramagdalenarosik1966@gmail.com
Dziękuję Ci

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)