BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > Bromergon-wczesna ciąża
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

[konto usunięte]

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:01
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć dziewczyny, zaczynam nowy wątek dotyczący bromergonu bo brakuje mi konkretnych informacji, mianowicie : jaki miałyście poziom prolaktyny zanim zaczęłyście brać Bromergon?
Zrobiłam wczoraj po południu test i wyszła bardzo blada kreska, dziś rano zrobiłam ponownie i też blada. Cykle mam 32 dniowe, dziś 35 dzień cyklu. Bromek biorę półtora miesiąca , został przepisany przy prolaktynie 42. Zadzwoniłam do lekarza powiedział że mam odstawić już dziś Bromek a tyle się naczytałam już o poronieniach przez szybkie odstawienie ,tylko że żadna z pań nie napisała jaka miała prolaktynę przez braniem a to chyba ma duże znaczenie bo wtedy różny może być skok po odstawieniu. Pomocy bo zwariuje ! ( Dodam że to moja pierwsza upragniona ciąża )

_Inka_
Przyjaciółka
55

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:49
Cytuj | (1) | Zgłoś
Cześć Orzeszku,

ja mogę się tu wypowiedzieć jak to u mnie było, choć nie do końca to adekwatna sytuacja.

Miałam podwyższoną lekko prolaktynę (717 mIU/l, norma do 496 MIU/l) i z uwagi na starania się o ciążę przepisano mi najpierw dostinex, który brałam dwa razy (pierwszy miesiąc), a w kolejnym już bromergon po pół tabletki na noc.

Cała kuracja tymi lekami trwała więc u mnie tylko 2 miesiące. Bo w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę i lekarz mi zalecił natychmiastowe odstawienie bromergonu.
I tak też zrobiłam.
Obecnie jestem w 20tc i jak na razie ( odpukać :) ) ciąża przebiega bardzo dobrze i niech tak dalej się trzyma :)

PS. Proponuję zrobienie testu z krwi (beta HCG) rozwieje wszelkie wątpliwości.
Potem test po dwóch dniach by zobaczyć jak przyrasta by zobaczyć czy wszystko idzie w dobrym kierunku.

I będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora 7 stycznia 2021, 12:55

Orzeszek24 lubi tę wiadomość

0d1ydqk3vrcgc5xl.png

[konto usunięte]

Wysłany: 7 stycznia 2021, 14:11
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć Inka,

Dziękuję bardzo za odpowiedź, troszkę mnie uspokoiłaś. W takim razie jutro lecę na betę i w poniedziałek powtórzę jak wszystko będzie ok to wtedy odstawię Bromergon 😊

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)