AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
alus21 |
Dziś byłam na wstępnej wizycie u gina . jestem dokładnie według belly w 5 tc. jedno co mnie zastanawia czemu mi usg jeszcze nie wykonał wiem że na kasę chorych nie przysługuje zbyt wiele ale żeby usg nie wykonać tylko samo badanie ogólne . Kazał mi przyjść w 9 tc.
|
|
![]() [konto usunięte] |
Usg na tak wczesnym etapie nie jest wskazane. Nic przewaznie nie widac
![]() polkosia lubi tę wiadomość |
|
![]()
Izik |
ja tez mam ta sama sytuacje byłam wczoraj a chodze prywatnie tez nie było usg mam przyjsc za tydz w piatek takze cierpliwości
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
2tygodniowe indukowanie poronienia zabieg łyżeczkowania 17.01.2022 niedoczynność tarczycy tyłozgięta, zrotowana macica 05.2021 poronienie 6tc STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( 17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015 córka 09.11.2015 cc ![]() |
|
![]()
polkosia |
Ja byłam też w 5 tygodniu na wizycie prywatnej bez USG. Mówił, że nie ma sensu robić, bo i tak nie będzie nic widać.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc Jaśmina 2018 psn Aurora 2021 psn |
|
![]()
alus21 |
A czy ktoras z was miala leciutkie plamienie po badaniu ? Martwie sie
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
ja nie miałam nigdy plamień po badaniu
![]() |
|
![]()
alus21 |
Czyli mam się stresować ?
|
|
![]()
polkosia |
Plamienie może się pojawić, bo szyjka jest rozpulchniona i coś mogło się naruszyć od "pałki" do USG.
alus21 lubi tę wiadomość Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc Jaśmina 2018 psn Aurora 2021 psn |
|
![]() [konto usunięte] |
Nie ma czym się stresować, tak jak Polkosia pisze - krwawienie może się pojawić. Mi ginka powiedziała przy cytologii, że plamienie może wystąpić, ale nie miałam. To wszystko indywidualna sprawa.
polkosia lubi tę wiadomość |
|
![]()
pakima |
Ja miałam usg na pierwszej wizycie w pierwszej ciązy 5 tydzień i druga 4 tydzień, fakt faktem widać kropkę tyle. A plamienia mam zazwyczaj po badaniu cytologi, czy wymazów, raz miałam po zwykłym badaniu ginekologicznym na drugi dzień nie miałam już nic. Dziecko urodziło się zdrowe a drugie wciąż się rozwija:) Nie musisz się martwić niczym chyba że było by tego bardzo dużo, trwało więcej niż jeden dzień to wówczas lepiej dmuchać na zimne i iść do lekarza albo szpitala.
alus21 lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja bylam w dniu spodziewanej @ i lekarz na podstawie macicy stwierdzil ciaza moze byc za dzien dwa.. Kazal po 2tyg przyjsc juz bylo usg i serduszko bo wypadalo 6+3
cierpliwości ![]() alus21 lubi tę wiadomość |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.