BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > ból kości kulszowej - miednica
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

[konto usunięte]

Wysłany: 17 stycznia 2014, 11:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej dziewczyny,

Od wczoraj zaczął dokuczać mi ból kości kulszowej (dół pośladka). Najbardziej odczuwam podczas siadania na krześle, pośladek wtedy najbardziej boli, lub podczas leżenia i unoszenia nogi. Czy jest to coś poważnego czy normalnego, czy powinnam poinformować o tym mojego ginekologa?

aniafk
Autorytet
974

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:36
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja miałam taki ból przedwczoraj , promieniujący od krzyża do pośladka i też się zastanawiałam czy to normalne? Wczoraj i dzisiaj już nic nie czuję i też mnie to niepokoi. Chyba to przewrażliwienie

zuZic lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
1kk0x1hp3dsy5yue.png

Ameiva
Autorytet
726

Wysłany: 19 stycznia 2014, 08:16
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja miałam taki ból ok tydzień temu. Na szczęście ustąpił ale był nie do zniesienia. Nie mogłam siedzieć, stać zbyt długo w jednym miejscu. Najlepiej czułam się leżąc na brzuchu. Mój lekarz powiedział że mam takie objawy z powodu tyłodzgięcia macicy czyli nietypowej budowy macicy. Podobno wiele kobiet tak ma. Odszukajcie swoje usg macicy, w opisie powinnyście mieś wzmiankę o tyłozgięciu. Na początku ciąży może być to dokuczliwe bo macica się rozciąga i powstaje ucisk na nerw kulszowy. Podobny ból miewałam przy okresie. No i w trakcie porodu bóle krzyżowe są podobno silniejsze, ale do tego jeszcze długa droga :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png

[konto usunięte]

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:47
Cytuj | (0) | Zgłoś
no i ból znikł. Miejmy nadzieje że się już nie powtórzy, bo aż się boję o moją fasolkę :)

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)