BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > Bezsenność w I trymestrze
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Dalia90
Autorytet
682

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:50
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zmagała się z bezsennością na początku ciąży? Potrafię spać po kilka godzin w nocy, czasami w ogóle i potem nawet ciężko mi odespać w dzień. Z niewyspania bolą mnie stawy, głowa. Byłam nawet u psychologa, ale chyba nie w tym rzecz. Trochę zaszalała mi tarczyca, ale już mam podniesioną dawkę Euthyroxu. Naprawdę nie wiem już co robić, wykończę się...

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️

Jagnam
Przyjaciółka
54

Wysłany: 15 września 2021, 11:30
Cytuj | (1) | Zgłoś
Sama obecnie się zmagam i nie wiem jak sobei pordzić. Potrafię nie spać po kilka godzin.

gwz lubi tę wiadomość

[konto usunięte]

Wysłany: 15 września 2021, 12:57
Cytuj | (0) | Zgłoś
Joga , odłożenie urządzeń elektrycznych min 2 godziny przed snem , medytacja , trening autogenny Schultza , trening Jacobsona , naturalne adaptogenny takie jak - rozeniec górski , zen szen , ashwagandha - oczywiście niektóre metody jeśli nie jesteś w ciąży.

Jeśli nadal to nie pomoże, polecam kontakt z psychologiem:

https://avigon.pl/specjalista/agnieszka-wloka

Często problem jest natury

Wiadomość wyedytowana przez autora 29 września 2021, 12:46

Kobobo
Ekspertka
77

Wysłany: 15 września 2021, 23:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
Miałam to samo, najgorzej jak doszły do tego upały albo te gwałtowne burze i nawałnice. Teraz jest ciut lepiej, ale pamiętam że poprzednio problem wrócił że zdwojoną siłą jak brzuch urósł i doszły problemy ze znalezieniem wygodnej pozycji. Moja ginekolog mówi że jak nic nie pomoże (czytaj "domowe" sposoby,jak np wy. Ienione w poście powyżej, to tylko psychiatra zostaje i jakieś silne leki:/

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)