AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
e_v_e |
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
|
![]()
dynamiczna |
od 12 tygodnia tak mi wczoraj powiedział ginekolog
![]() |
|
![]()
maaartinka |
Ja też jestem bardzo ciekawa
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Mika85 |
Ja miałam przez brzuszek w 11 tygodniu. A poza tym, czym się krępować, przecież mąż wie jak wyglądasz
![]() polkosia lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
w bazie bellybest friend masz podane takie odpowiedzi wraz z wyjaśnieniami
![]() |
|
![]()
desou |
Ja wczoraj miałam przez brzuch - 11 tydzień i ładnie było widać fikołki
![]() Doris-83 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Picia |
Ja jestem w 6 i mam przyjsc juz za 2 tyg na brzuszne
![]() ![]() |
|
![]()
zokeia |
Mika85 wrote:
Ja miałam przez brzuszek w 11 tygodniu. A poza tym, czym się krępować, przecież mąż wie jak wyglądasz
![]() Ja się nie krępuję nagości, tylko mój Tż powiedzial, ze trudno mu bedzie patrzec jak obcy facet wsuwa mi cos na co jest nalozona prezerwatywa. Rozumiem go i chyba dopochwowe zostanie miedzy mna a lekarzem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Malinka32 |
Mi się wydaje ze zalezy od lekarza ktory bedzie robil usg, jesen spróbuje przez brzuch w 10 tygodniu a drugi robi dowcipnie w 13...
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc Mam 5 dzieci 3 przy sobie 2 w niebie... |
|
![]()
madziulka112 |
Ja w 12 miałam robione już przez brzuch, a lekarz powiedział mi, że czasem kiedy jest trochę grubsza pacjentka robi jeszcze dopochwowo, bo tłuszczyk dużo zasłania. Oczywiście nie mówi wtedy:" Nie możemy zrobić USG przez brzuch, bo jest pani za gruba i przez tłuszcz nic nie widzę"
![]() |
|
![]()
soraya |
Ja miałam robione wczoraj w 7 tc przez brzuch, przezpochwowo nie było nic widać bo szyjka bardzo długa.
|
|
![]()
spinnka |
Ja w 11 tygodniu + 5 dni mialam badania prenatalne pierwszy raz przez brzuch, od tej pory juz tylko tak.
|
|
![]()
BATTINKA |
Ja miałam w 8tc
![]() |
|
![]()
zakocona |
8t0d miałam już przez brzuch.
|
|
![]()
julita |
pierwsze USG przez brzuch miałam 10+5, wszystko było ładnie widać
![]() gin na chwilę przełączył aparat na 3d ![]() Toa lubi tę wiadomość ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
soraya |
Ja mialam 6+1 tydz. Przezpochwowo nie bylo widac wcale teraz 8+1 znowu taka sytuacja i usg przez brzuch. Dodam ze mam oponke po poprzedniej ciazy. Widzialam serduszko. Dzidzia rosnie.
|
|
![]()
Toa |
Na ostatniej wizycie w 12tc+6d lekarz robil USG juz przez brzuch
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 8 marca 2015, 10:31 |
|
![]() [konto usunięte] |
Pierwsze USG 6t4d miałam dopochwowe, a kolejne 10t6d już przez brzuch
![]() |
|
![]()
magg |
Ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie 5tyg+2 dopochwowo niewiele było widać i lekarz zrobił usg przez brzuch , okazało się wyrazniejsze maleństwo prawie 2 mm
![]() |
|
![]()
Magu |
Ja byłam w 5 tygodniu, ale sądziłam, że to 7 tydzień i tak powiedziałam lekarzowi i chciał robić przez brzuch i na początku spróbował i ku mojemu zaskoczeniu widok był prawie taki sam jak przy usg transwaginalnym (nawet mimo tego, że mam nadwagę i trochę tłuszczu na brzuchu). Podejrzewam, że za dwa tygodnie już będzie chciał tylko przez brzuch. Myślę, że wiele zależy od sprzętu, jak jest dobry to i przez brzuch sporo się zobaczy. Ale teoretycznie we wczesnej ciąży lepiej widać przy usg transwaginalnym, jednak jak pokazuje przykład Magg - teoria i praktyka nie zawsze idą ze sobą w parze.
![]() ![]() polkosia, magg lubią tę wiadomość ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.