BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > I trymestr > 0% morfologia a ciąża
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Liliili
Koleżanka
16

Wysłany: 8 listopada 2022, 10:25
Cytuj | (0) | Zgłoś
Czy udało się komuś zajść w ciążę z morfologia nasienia 0% i było wszystko w porządku?

Joannella
Znajoma
9

Wysłany: 10 listopada 2022, 02:21
Cytuj | (0) | Zgłoś
Nam się udało. Obecnie 5 tydzień. Robiłam betę, tonę testów. Czekam na wizytę u ginekologa w 8 tygodniu, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze, chociaż sama się stresuje tym faktem, że udało się z morfologia 0%. Staramy się już kilkanaście cykli. Mąż brał fertilman plus, olej z czarnuszki, okłady na jądra, dużo soku z pomidorów, ograniczenie alkoholu, a parametry poprawiały się oprócz morfologii właśnie, chociaż może wykryte żylaki 1wszego stopnia są przyczyna.

🇬🇧
👩 pcos, io
👨‍💻 morfologia 0%, Oligoasthenoteratozoospermia

Liliili
Koleżanka
16

Wysłany: 11 listopada 2022, 16:41
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mi wyszedł za duży pęcherzyk żółtkowy co nie rokuje dobrze...

Joannella
Znajoma
9

Wysłany: 11 listopada 2022, 21:31
Cytuj | (0) | Zgłoś
Liliili wrote:

Chciałabyś pogadać na priv? Jesteśmy chyba w bardzo podobnej sytuacji oraz tygodniu ciąży, a nawet miałyśmy przeziębienie, jak opisywałaś w innym wątku.

Miałam jeszcze pytać - czy tylko morfologia była niewłaściwym parametrem? Jak długo się staracie? I czy tylko był czynnik męski czy Ty masz jakieś problemy zdrowotne?

🇬🇧
👩 pcos, io

Joannella
Znajoma
9

Wysłany: 11 listopada 2022, 21:39
Cytuj | (0) | Zgłoś
Liliili wrote:

Ponadto ostatnio przeczytałam taka informacje:
„Naukowcy zajmujący się męską niepłodnością postulują, by na podstawie małej ilości prawidłowych plemników nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków, szczególnie jeśli chodzi o ewentualne uszkodzenia genetyczne. Męskie nasienie wykazuje okresową zmienność w zakresie różnych parametrów, w tym budowy morfologicznej plemników. Poza tym osoba badająca nasienie nigdy nie jest w stanie obejrzeć wszystkich plemników. Zawsze, nawet w puli plemników o złej budowie, może się znaleźć ten, który jest dobrze zbudowany i tak najprawdopodobniej było w tym wypadku. Najważniejsze jest potwierdzenie ciąży podczas badania USG, pojawienie się czynności serca i stały nadzór nad wzrostem zarodka. Proszę być dobrej myśli!

Embriolog nOvum”

🇬🇧
👩 pcos, io

Liliili
Koleżanka
16

Wysłany: 12 listopada 2022, 06:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
Tak, odezwij się na priv. Ja już przeszłam jedno poronienie w 10 tyg, też był za duży pęcherzyk. Tylko morfologia była zła.

Joannella
Znajoma
9

Wysłany: 12 listopada 2022, 12:24
Cytuj | (0) | Zgłoś
Liliili wrote:
Tak, odezwij się na priv. Ja już przeszłam jedno poronienie w 10 tyg, też był za duży pęcherzyk. Tylko morfologia była zła.

Proszę zaakceptuj zaproszenie do „przyjaciółek” bo tak to nie wiem jak wysłać priv :))

🇬🇧
👩 pcos, io

Karolina2929
Debiutantka
1

Wysłany: 26 grudnia 2022, 14:32
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jestem teraz w takiej sytuacji jak wy, morfologia męża 0% a na teście dwie kreski. Wyniki bety potwierdziły ciążę jednak na USG dopiero za tydzień bo jeszcze za wcześnie. Staraliśmy się półtora roku. Jak sytuacja potoczyła się u was Liliili i Joannella? Bardzo się stresuje czy przy takiej morfologii wszytsko będzie w porządku

𝑂𝑛 31
❌ teratozoospermia:
• Morfologia 0%

2017 Franio ❤️
06.2021
rozpoczęcie starań 🌱
01.2023 poronienie zatrzymane 9 tc 👼🏻

Liliili
Koleżanka
16

Wysłany: 7 stycznia, 18:47
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jak narazie wszystko dobrze :) 17 tydz

Joannella
Znajoma
9

Wysłany: 8 stycznia, 10:50
Cytuj | (1) | Zgłoś
U nas również wszystko dobrze, aktualnie 14 tydzień. Jesteśmy już po badaniach prenatalnych, nie ma żadnych powodów do zmartwień.

Trzymam za Ciebie kciuki Karolino, będzie dobrze ❤️

Fela37 lubi tę wiadomość

🇬🇧
👩 pcos, io

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)