AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Liliili |
Czy udało się komuś zajść w ciążę z morfologia nasienia 0% i było wszystko w porządku?
|
|
![]()
Joannella |
Nam się udało. Obecnie 5 tydzień. Robiłam betę, tonę testów. Czekam na wizytę u ginekologa w 8 tygodniu, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze, chociaż sama się stresuje tym faktem, że udało się z morfologia 0%. Staramy się już kilkanaście cykli. Mąż brał fertilman plus, olej z czarnuszki, okłady na jądra, dużo soku z pomidorów, ograniczenie alkoholu, a parametry poprawiały się oprócz morfologii właśnie, chociaż może wykryte żylaki 1wszego stopnia są przyczyna.
🇬🇧
👩 pcos, io 👨💻 morfologia 0%, Oligoasthenoteratozoospermia |
|
![]()
Liliili |
Mi wyszedł za duży pęcherzyk żółtkowy co nie rokuje dobrze...
|
|
![]()
Joannella |
Liliili wrote:
Chciałabyś pogadać na priv? Jesteśmy chyba w bardzo podobnej sytuacji oraz tygodniu ciąży, a nawet miałyśmy przeziębienie, jak opisywałaś w innym wątku. Miałam jeszcze pytać - czy tylko morfologia była niewłaściwym parametrem? Jak długo się staracie? I czy tylko był czynnik męski czy Ty masz jakieś problemy zdrowotne? 🇬🇧
|
![]()
Joannella |
Liliili wrote:
Ponadto ostatnio przeczytałam taka informacje: „Naukowcy zajmujący się męską niepłodnością postulują, by na podstawie małej ilości prawidłowych plemników nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków, szczególnie jeśli chodzi o ewentualne uszkodzenia genetyczne. Męskie nasienie wykazuje okresową zmienność w zakresie różnych parametrów, w tym budowy morfologicznej plemników. Poza tym osoba badająca nasienie nigdy nie jest w stanie obejrzeć wszystkich plemników. Zawsze, nawet w puli plemników o złej budowie, może się znaleźć ten, który jest dobrze zbudowany i tak najprawdopodobniej było w tym wypadku. Najważniejsze jest potwierdzenie ciąży podczas badania USG, pojawienie się czynności serca i stały nadzór nad wzrostem zarodka. Proszę być dobrej myśli! Embriolog nOvum” 🇬🇧
|
![]()
Liliili |
Tak, odezwij się na priv. Ja już przeszłam jedno poronienie w 10 tyg, też był za duży pęcherzyk. Tylko morfologia była zła.
|
|
![]()
Joannella |
Liliili wrote:
Tak, odezwij się na priv. Ja już przeszłam jedno poronienie w 10 tyg, też był za duży pęcherzyk. Tylko morfologia była zła.
Proszę zaakceptuj zaproszenie do „przyjaciółek” bo tak to nie wiem jak wysłać priv ![]() 🇬🇧
|
![]()
Karolina2929 |
Jestem teraz w takiej sytuacji jak wy, morfologia męża 0% a na teście dwie kreski. Wyniki bety potwierdziły ciążę jednak na USG dopiero za tydzień bo jeszcze za wcześnie. Staraliśmy się półtora roku. Jak sytuacja potoczyła się u was Liliili i Joannella? Bardzo się stresuje czy przy takiej morfologii wszytsko będzie w porządku
𝑂𝑛 31
❌ teratozoospermia: • Morfologia 0% 2017 Franio ❤️ 06.2021 rozpoczęcie starań 🌱 01.2023 poronienie zatrzymane 9 tc 👼🏻 |
|
![]()
Liliili |
Jak narazie wszystko dobrze
![]() |
|
![]()
Joannella |
U nas również wszystko dobrze, aktualnie 14 tydzień. Jesteśmy już po badaniach prenatalnych, nie ma żadnych powodów do zmartwień.
Trzymam za Ciebie kciuki Karolino, będzie dobrze ❤️ Fela37 lubi tę wiadomość 🇬🇧
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.